Voor het implementeren van deze functionaliteit op een WordPress-site die gebruikmaakt van het Avada-thema (of een andere WordPress-site met een ander thema), zijn er verschillende stappen die je kunt volgen. Aangezien WordPress in PHP is geschreven en primair server-side draait, en je doel is om client-side, in de browser, een PDF te genereren, zullen we voornamelijk werken met JavaScript, net zoals in het voorbeeld dat ik eerder heb gegeven. Hier is hoe je dat kunt doen:

### 1. Voeg Custom JavaScript toe aan je WordPress-site

Je kunt custom JavaScript toevoegen aan je WordPress-site via het Avada-thema of via een custom plugin. In Avada kun je dit doen via de thema-opties:

– Ga naar de WordPress-dashboard.

– Navigeer naar `Avada` > `Thema-opties` > `Geavanceerd` > `Codevelden (Tracking etc.)`.

– Plak de JavaScript-code in het veld `Space before </body>` of een vergelijkbaar veld dat de code net voor de sluiting van de `</body>` tag invoegt.

Als je de `jsPDF`-bibliotheek extern laadt, zoals in het voorbeeld met de CDN-link, zorg er dan voor dat je de `<script>` tag voor `jsPDF` ook toevoegt op een plek waar externe scripts zijn toegestaan, of laad deze via een custom plugin.

### 2. Creƫer een Pagina of Bericht met een Downloadknop

Gebruik de WordPress-editor of Avada’s Fusion Builder om een pagina of bericht te maken waar je de PDF-downloadfunctionaliteit wilt hebben. Voeg een knop toe met behulp van de beschikbare elementen/tools en geef deze een herkenbaar ID of klasse die je kunt targeten met je JavaScript.

### 3. Pas de JavaScript Code Aan

Zorg ervoor dat de JavaScript code correct is ingesteld om te werken met de structuur van je specifieke pagina. Dit betekent dat je de element-ID’s of klassen moet aanpassen om overeen te komen met wat je hebt ingesteld in de WordPress-editor of Fusion Builder.

### 4. Test de Functionaliteit

Nadat je de wijzigingen hebt aangebracht, test je de pagina om ervoor te zorgen dat de PDF-generatie werkt zoals verwacht. Het kan nodig zijn om enkele aanpassingen te maken op basis van de specifieke inhoud en opmaak van je site.

### Overwegingen:

– **Performance**: Het toevoegen van scripts kan invloed hebben op de laadtijd van je pagina. Zorg ervoor dat je alleen de benodigde scripts laadt.

– **Beveiliging**: Wees voorzichtig met het toevoegen van custom scripts en externe bronnen om de veiligheid van je site te waarborgen.

– **Compatibiliteit**: Test de functionaliteit in verschillende browsers om ervoor te zorgen dat de PDF-generatie naar behoren werkt voor al je gebruikers.

Deze aanpak stelt je in staat om de PDF-generatiefunctionaliteit toe te voegen aan je WordPress-site met het Avada-thema, zonder dat je diepe technische wijzigingen hoeft aan te brengen aan de server-side code of de kernbestanden van WordPress.

Voor het implementeren van de PDF-generatiefunctionaliteit op je WordPress-site met Avada, kun je de volgende JavaScript-code gebruiken. Deze code zal de `jsPDF`-bibliotheek gebruiken om de inhoud van een specifieke element-ID naar een PDF-bestand te converteren en biedt een knop om deze PDF te downloaden. Je zult deze code in het `Space before </body>` veld in Avada’s thema-opties moeten plakken:

“`html

<script src=”https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jspdf/2.3.1/jspdf.umd.min.js”></script>

<script>

document.addEventListener(‘DOMContentLoaded’, function () {

const { jsPDF } = window.jspdf;

document.getElementById(‘jouwDownloadKnopId’).addEventListener(‘click’, () => {

const doc = new jsPDF({

orientation: ‘portrait’,

unit: ‘mm’,

format: ‘a4’

});

doc.html(document.getElementById(‘jouwContentId’), {

callback: function (doc) {

doc.save(‘webpagina.pdf’);

},

x: 10,

y: 10

});

});

});

</script>

“`

### Hier zijn de aanpassingen die je moet maken:

– **`jouwDownloadKnopId`**: Vervang `’jouwDownloadKnopId’` door het ID dat je aan de downloadknop hebt gegeven. Als je de knop nog niet hebt, voeg deze dan toe aan je pagina met behulp van de WordPress-editor of Avada’s Fusion Builder, en zorg ervoor dat je een uniek ID toekent in de opties van de knop.

– **`jouwContentId`**: Vervang `’jouwContentId’` door het ID van het element waarvan je de inhoud naar PDF wilt converteren. Dit kan een `<div>`, `<section>` of enig ander element op je pagina zijn dat de informatie bevat die je in de PDF wilt hebben.

### Hoe deze elementen toe te voegen in Avada of WordPress-editor:

  1. **Voor de Downloadknop**:

– Gebruik een element zoals een knop in de pagina-editor en voeg het ID toe in de instellingen van de knop, bijvoorbeeld `id=”jouwDownloadKnopId”`.

  1. **Voor de Content die je naar PDF wilt converteren**:

– Omwikkel de content die je naar PDF wilt converteren met een `<div>` of een ander container element en geef het een ID, bijvoorbeeld `<div id=”jouwContentId”>Jouw content hier</div>`.

Zodra je deze aanpassingen hebt gemaakt en de code hebt ingevoegd in het `Space before </body>` veld, zou je een werkende downloadknop op je pagina moeten hebben die de geselecteerde inhoud naar een PDF converteert en deze aan de gebruiker aanbiedt om te downloaden.